برنامه ریزی ریاضی فازی

در برنامه ریزی ریاضی فازی با فازی در نظر گرفتن پارامترهای مدل، ساختار محدودیت ها و تابع هدف، مدل به صورت فازی فرموله می شود.


برنامه ریزی خطی فازی

سپس با استفاده از عملیات مجموعه های فازی و خواص آن مدل فازی به یک مدل برنامه ریزی ریاضی قطعی تبدیل می شود که با حل آن می توان به جواب مدل فازی رسید.

در برنامه ریزی خطی فازی، با درنظرگرفتن اعداد فازی برای پارامترهای مدل، ساختار فازی ایجاد و رویکرد حل ارایه می شود. در برنامه ریزی پویای فازی نیز یک مدل برنامه ریزی فازی با تابع انتقال حالت قطعی ارایه می شود.

برنامه ریزی خطی فازی

مدل های  برنامه ریزی خطی نوع خاصی از مدل های تصمیم گیری هستند. فضای تصمیم توسط محدودیت ها و تابع مطلوبیت توسط تابع هدف تعریف شده و تصمیم گیری در حالت قطعی است. مدل کلاسیک برنامه ریزی خطی به صورت ذیل است:

برنامه ریزی خطی فازی
برنامه ریزی خطی فازی

در حالت کلاسیک فرض بر این است که ضرایب ماتریس A  و بردارهای B و C  اعداد قطعی و دقیق بوده، نامعادله  در حالت قطعی و حداکثر نمودن تابع هدف نیز در حالت قطعی تعریف می شود. اما بدلیل اینکه تمامی این موارد می تواند به صورت فازی تعریف شود لذا مدل برنامه ریزی خطی فازی یک مدل یگانه و مشخص نیست بلکه بسته به شرایط واقعی و فرضیاتی که برای مدل کردن در نظر گرفته می شود، یک مدل برنامه ریزی خطی فازی بدست می آید.

در ادامه مدل  به سه نوع متفاوت مجاسبه می گردد:

  1. مدل برنامه ریزی خطی فازی متقارن
  2. مدل برنامه ریزی خطی فازی با ضرایب سمت راست فازی
  3. مدل برنامه ریزی خطی فازی نامتقارن

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین امتیاز ها 3.3 / 5. تعداد رای ها: 7

به این مطلب امتیازی داده نشده است. اولین نفر باشید و امتیاز دهید

اینستاگرام تلگرام
X
تلفن: 09101462822