روش SAW فازی
این روش در سال 2008 توسط چو و همکاران ابداع شد. روش تصمیم گیری چند معیاره SAW با اعداد فازی شامل مراحل زیر می باشد:
در صورتی که Xij رتبه فازی مربوط به آلترناتیو iام و معیار jام باشد، Ai آلترناینوهای موجود و Cj معیارهای موجود می باشند:
گام اول: ماتریس تصمیم را به این صورت شکل می دهیم:

باید توجه کرد که رتبه فازی Xij به صورت (Xij=(aij, bij, cij می باشد و وزن معیارها به صورت (W=(W1, W2,… Wn می باشد به طوری که (Wj=(W1j, W2j,… Wnj.
گام دوم: در ابتدا ماتریس تصمیم گیری را با استفاده از تبدیل مقیاس نرمال می کنیم. محاسبات به شرح زیر است:

نکته: B مجموعه معیارها با جنبه ی مثبت بوده و C مجموعه معیارها با جنبه ی منفی می باشد.
گام سوم: ماتریس تصمیم گیری وزن دار نرمال شده را بدست آورید و برای هر گزینه (انتخاب) مجموع اعداد فازی را برای تمام شاخص ها محاسبه می کنیم.

گام چهارم: حال باید مقادیر Pi را برای هر دو آلترناتیو به صورتی زوجی از طریق روش مساحت محاسبه می کنیم تا بتوانیم اولویت تصمیم گیری را پیدا کنیم.
Zik =Pi – Pk
توجه: هر کدام از آلترناتیورها که دارای Pi بیشتری باشد، به عنوان گزینه مطلوبتر شناخته می شود بنابراین در مقایسه گزینه های iوk اگر مقدار Zij مثبت باشد ( مساحت بخش مثبت بیشتر از مساحت بخش منفی باشد) در این صورت گزینه i نسبت به گزینه k از اولویت بیشتری برخوردار است. مقایسه از طریق روش مساحت در شکل زیر نمایش داده شده است.

شما می توانید مثال روش SAW فازی را در این قسمت مشاهده نمایید.